Вітаю Вас Гість | RSS

П`ятниця, 19.04.2024, 05:52



Меню сайту
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Головна » 2015 » Вересень » 22 » А ми у Вінниці гуляли та на фонтан споглядали або Вінниця «МІСТО МРІЙ»!
19:21
А ми у Вінниці гуляли та на фонтан споглядали або Вінниця «МІСТО МРІЙ»!

Так, наше  Заліщицьке туристичне бюро  разом з учнями спеціалізованої школи  I-IIIступенів ім. О.С Маковея  під опікою свого класного керівника Котик Л.К ми вирушили до молодого міста Вінниця, яке конкурує в містом  Львів у розвитку туризму та створення для цього всіх умов. Вінниця Європейське місто з охайними, затишними вуличками , парками, різноманітні майданчики з фонтанами, зеленими зонами відпочинку, створюють вело доріжки, гарна розв’язка транспортного сполучення, також варта зауважити наявність начальних закладів а саме Вінницький національний медичний університет імені М.І. Пирогова.
     Наше знайомство з містом почалось з відвідування «Вервольф», що в перекладі з німецької  – «озброєний вовк». Саме таку символічну назву мав укріплений командний пункт біля Вінниці для координації бойових дій на фронті.  Таку схожу ставку Гітлер мав в Східній Пруссії – «Вольфшанце» і Вінницьку побудували за її зразком. Того дня ми стали очевидцями театралізованого дійства, відтворення бойових дій під час мандрівки об’єктом учні познайомились з побутом військових Радянської армії, воїнів УПА, Німецьких та Румунських військ.

  Під враженнями ми вирушили далі до сучасного міста Вінниця та почали знайомство з відвідин Вінницького краєзнавчого музею.
 Який  відомий як  науково-методичний та пам'ятко-охоронний центр східного регіону Поділля.  Сам музей налічує біля 100 тис. одиниць зберігання, серед яких - унікальна колекція золотих прикрас доби бронзи та сарматського періоду, яка експонувалась на шести міжнародних виставках. Славиться музей нумізматичною та етнографічною збірками, колекцією зброї та мінералів. Найбільшу увагу дітей привернув скелет мамонта який є унікальною знахідкою не тільки для Вінничан але і для всієї України.

" />

 Враження та емоції переповнювали з таким веселим настроєм ми вирушили у до наступного не менш цікавого музею як музей "Автомотовелофоторадіо" у Вінниці - це популярний серед місцевих жителів і туристів музей ретро-техніки. Тут діти побачили самі унікальні старовинні автомобілі, раритетну техніку, фотоапарати і багато іншого. Особливістю музею є те, що кожен бажаючий може посидіти за кермом сподобалася машини чи помацати будь-яку ретро-техніку.

 Так  поступово збігав наш день мандрівки Вінницею та  наближався час самого головного дійства якому присвячена наша поїздка - це побачити музичне-світлове шоу фонтану. 
Найбільший у Європі плавучий світломузичний фонтан "Рошен" відкритий в 2011 р, поруч з фабрикою Roshen. Сам же Вінницький фонтан вважається унікальною гідротехнічною спорудою. Висотою центрального струменя води до 70 метрів та значної ширини утворюючи бризки і водяний пил на який спрямована проекція зображення- близько 16х45 м.  Фонтан "Рошен" є світло музичним і під музику кожен струмінь води витанцьовує під музику та освітлюється  своїм кольором, що створює неперевершене шоу. Того дня на таке видовище з’їхались тисячі людей серед яких були і ми.


Другий день ми почали з мандрівки по річці Буг на катері, побачили місто яке живе своїм життям прибережної зони та красу каньйону річки Буг.

Далі на нас чекала чудова та пізнавальна екскурсія до музею садиби Миколи  Івановича Пирогова. Микола Іванович є видатним вченим, геніальний хірург, анатом, творець воєнно-польової хірургії, засновник російського Товариства Червоного Хреста, прекрасний педагог і громадський діяч. Він вперше застосував знеболюючий засіб (ефірний наркоз) в хірургічних операціях, створив і використовував гіпсову пов'язку, вперше в історії вітчизняної та зарубіжної медицини привернув штат сестер милосердя на театрі військових дій. Також побачили саму аптеку яка була першою на той час та мавзолей в якому забальзамований М. І Пирогов Саме Миколі Івановичі завдячує розвиток медицини і його відкриттями та  роботами користуються по цей день постійно вдосконалюючи його роботи. 


Вінниця також відома як містом  в якому дбали про  зручності і в якому була перша парова водонапірна башта яка є  окрасою і своєрідною візитною карткою міста над Бугом. Вона складається із семи ярусів загальною висотою 28 м, і є восьмикутною витягнутою в периметрі будівлею, що бере початок з кінця 19 ст. Так,  була ведена в експлуатацію в липні 1911 на ній в становили   годинник з мідним табло та прикрасами.  Перші поверхи з граніту далі цегла і резервуар з підігрівом для води містив  1.5 тис відер, також перший водогін протяжністю 1.300метрів, що подавав воду  жителям та установам міста.

Ми коротко ознайомились із Вінницею адже для детального вивчення такого міста потрібно не один день але така екскурсія була корисною для наших Заліщан та значною мірою розширила  їх кругозір та відкрила їм  таке гарне місто як  Вінниця.
Так дізнавшись багато цікавого про місто Вінниця наші учні виявили бажання  поступати  до Вінницьких  навчальних закладів.
Наші мандрівки є ефективними  ми розширюємо  кругозір наших дітей адже в процесі екскурсій відбувається не лише збагачення учнів теоретичними знаннями та практичними навичками, а й виховання в них волі, патріотизму, товариськості, любові до рідного краю, його природнього багатства та історико-культурної спадщини.

 

Переглядів: 826 | Додав: shef | Теги: Заліщики туристичні, школа маковея, екскурсії заліщики, Вінниця заліщики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]