Вітаю Вас Гість | RSS

П`ятниця, 19.04.2024, 07:05



Меню сайту
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Головна » 2016 » Жовтень » 11 » Екскурсійні подорожі від РКП Заліщицьке туристичне бюро.
18:09
Екскурсійні подорожі від РКП Заліщицьке туристичне бюро.

     Високі гори, глибокі моря, затишні містечка та гучні мегаполіси, в Україні так багато всього цікавого й нами незвіданого. Саме зараз, восени, у час теплої меланхолії треба відкривати для себе нові світи, шукати чогось неймовірного й казкового. Учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Зозулинці разом із своїми наставниками Брилка О. В. та Морозовою Р. Т. провели незабутній уїк-енд із Заліщицьким туристичним бюро у царині середньовічних замків Кам’янця-Подільського та Хотина, долучилися до витоків історії свого народу та набралися позитивних емоцій.   
     Першим пунктом призначення нашої екскурсії стало місто - фортеця Кам’янець-Подільський.

Учні відвідали пам'ятки архітектури та історії, оглянули культові та оборонні споруди, головну міську пам'ятку – старовинну фортецю. Окрім основних об'єктів міста: Кафедрального костелу, ратуші, польського ринку, і старої фортеці, ми познайомилися з історією будівництва мостів в древньому Кам’янці, слухали органну музику та придбали сувеніри на виставці – ярмарку народних майстрів Поділля.

   На перший погляд все видається доволі тривіальним та, навіть, нудним, але завдяки нашому гіду, директору Заліщицького туристичного бюро, Віктору Кучеру, екскурсія стала не лише пізнавальною, але й доволі веселою та захопливою. Тим паче, що ці дні у Кам’янці-Подільському проходили фестивалі «Октоберфест», «Знову в небо», а також Чемпіонат України з повітроплавання.

Учні із захопленням спостерігали за тим, що відбувається, адже це все було схожим на цікаву осінню пригоду, про яку згодом можна було б годинами розповідати своїм друзям. 
     Після огляду одного з найкрасивіших і найстаровинніших міст України – рухаємося далі. Наступна зупинка – Хотин, місто, у якому історія змінювала свій хід і, яке тепер є одним із найпривабливіших туристичних об’єктів. Тут розташована одна з найкрасивіших фортець України, заснована ще наприкінці ХІІІ ст. Кого тільки не захищали її кремезні, масивні стіни у різні часи: і воїнів Галицько-Волинського князівства, і турків, і поляків.

  Учням було цікаво поглянути на все власними очима, бо на уроках історії вони не раз чули про бойову славу цієї місцини. Неможливо передати словами відчуття, того, що ти ходиш там, де декілька століть тому  боронили землю війська під проводом Петра Сагайдачного та Богдана Хмельницького. Ще однією великою превагою екскурсії став чудовий краєвид, учні милувалися видом на фортецю, неприступність якої підкреслена могутністю Дністра. 
   Вже пізно ввечері ми поверталися додому, втомлені, але безмежно щасливі. Ми відчули смак справжньої історії, яка не на папері, а в кожному камені середньовічних замків та старих міст. На екскурсії учні відкрили ворота в казку, але не фантастичну, а ту реальну, до якої ми, на щастя, маємо можливість доторкнутися. Подорожі змінюють наше життя, змушують самовдосконалюватися та вчитися, а без цього неможливо досягнути успіху. Тому мандруйте частіше, бо це корисно і дуже цікаво.

А від нашого уїк-енду в екскурсантів залишилися приємні спогади, нові знання та чудові світлини від Заліщицького туристичного бюро.
                                                                                     Руслана Теодорівна Морозова
                                                                                            класний керівник 9 класу.

 

Переглядів: 688 | Додав: shef | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]