Вітаю Вас Гість | RSS

Четвер, 02.05.2024, 03:17



Меню сайту
Категорії розділу
Андорра [0]
Болгарія [2]
В'єтнам [0]
Домінікана [0]
Єгипет [4]
Індія [0]
Індонезія [3]
Іспанія [0]
Ізраїль [1]
Китай [0]
Куба [1]
ОАЕ [3]
Таїланд [1]
Туреччина [4]
Чорногорія [0]
Спеціальна пропозиція [70]
Греція [2]
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Закордонні тури


Головна » 2013 » Березень » 25 » Потрібно знати! Поради.
22:43
Потрібно знати! Поради.

ВІЗА

  По прибуттю в аеропорт громадянам України необхідно придбати візову марку вартістю 30 $, яка дає право на багаторазовий в'їзд у країну протягом 3-ох місяців.

     Повторний в'їзд у країну по одній марці можливий, якщо термін поїздки минає раніше, ніж закінчується термін дії візи. В іншому випадку необхідно придбати нову марку. На дітей, які подорожують разом з батьками, марка отримується окремо, незалежно від віку дитини і незалежно від того, їде він за своїм паспортом або вписаний в паспорт батьків. У разі порушення візового режиму накладається штраф і обмеження на відвідини країни. 

  Наше Заліщицьке  туристичне бюро (діє як турагент) та  Компанія Пегас Турістік не несе відповідальності за дії митних та прикордонних служб  та вашу неправдиву інформацію чи поганну поведінку на територі країни та прикордонній зоні  Турецької Республіки! 

Потрібно знати та пам’ятати!

  У відповідності з чинним законодавством України, при перетині державного кордону громадянам дозволено вивозити:

без заповнення митної декларації:

- До 15 000 грн

- До 3 000 доларів США (або еквівалент цієї суми в іншій іноземній валюті)

при письмовому декларуванні:

- До 50 000 грн

- До 10 000 (або еквівалент цієї суми в іншій іноземній валюті)

 

З питань митного контролю просимо звертатися на сайт www.customs.gov.ua

("Державна митна служба України), а також за телефоном" Митної консультації "в Києві (044) 281-73-79.

З питань паспортного контролю просимо звертатися на сайт: www.pvu.gov.ua

("Державна прикордонна служба України")  

МИТНІ ПРАВИЛА ТУРЕЧЧИНІ: 

     В аеропорту Туреччини необхідно внести в декларацію все електронне устаткування, антикварні предмети і ювелірні прикраси (їхню наявність можуть перевірити при виїзді).

 Дозволено безмитне ввезення:

- 400 сигарет, або 50 штук сигар, або 200 грам тютюну, 5 (по 1000мл) чи 7 (по 700 мл) пляшок спиртних напоїв, з яких не більше 3 можуть бути одного сорту.

- Одеколон - 2 літри в відкупорених флаконах, парфуми - 1 літр у відкупорених флаконах.

- Подарунки на суму не більше 500 $, продукти харчування в межах особистих потреб 

Заборонено ввезення наркотиків, ліків, що містять велику дозу наркотичних речовин та зброї.

  

В аеропорту

    Ваша подорож починається з авіаційного перельоту до місця відпочинку, і Ви повинні не пізніше, ніж за дві години до вильоту рейсу прибути в аеропорт, зазначений у Ваших авіаквитках. Переконливо просимо Вас не забувати необхідні для Вашої подорожі документи: закордонний паспорт; страховий поліс; ваучер; авіаквитки та інші проїзні документи; нотаріально завірену довіреність / дозвіл на виїзд за кордон дітей до 18 років від кожного з батьків, які не беруть участі в поїздці; довідку з банку про обмін валюти при вивезенні в подорож більш $ 3.000 на людину.

                        ПОСЛУГИ В АЕРОПОРТУ ВИЛЬОТУ.

   Якщо у Вас мало часу і ви не встигаєте забрати від нас документи для туристичної поїздки то про це потрібно  попередньо домовився, щоб документи, необхідні для подорожі, Вам видали в аеропорті, то слід в залі вильоту знайти нашого представника з табличкою "PEGAS TOURISTIK". У нього Ви отримаєте пакет наступних документів: авіаквитки, ваучер, страховий поліс, поліс юридичного захисту. Після цього Ви повинні самостійно зареєструватися на відповідний рейс (реєстрація закінчується за 40 хвилин до вильоту), пройти митний і паспортний контроль.

 

                           Ваші дії в готелі

     Розрахункова година в готелі 12.00. До цього часу Ви повинні звільнити свій номер і до приїзду автобуса оплатити додаткові послуги (якщо такими користувались): телефон, міні-бар, ресторан і т.д. Якщо Ви не здали номер до 12.00, вартість кімнати оплачується повністю за наступну добу. Свій багаж до приїзду автобуса Ви можете залишити в камері зберігання готелю та чекаєте на приїзд представника нашого оператора який забезпечить вам трансфер до аеропорту. 

    Міні словник з найбільш вживаними словами (Турки люблять туристів які хоч кілька слів знають їхньою мовою)

 

Привет                            Селям

Как поживаете?        Насылсыныз

Спасибо, хорошо              Ийим тешеккюр едерим

До свидания                     Аллахайисмарладык

Счастливо               Гюле гюле

Доброе утро                     Гюн айдын

Добрый день                    Ийи гюнлер

Добрый вечер          Ийи акшамлар

Спокойной ночи      Ийи геджелер

Я хочу                             Истийорум

Да                                 Эвет

Нет    Хайир

Нет (не имеется)       Йок

Пожалуйста, будьте добры      Лютфен

Спасибо                         Тешекюрлер

О'кей                      Тамам!

Сколько стоит?        Кач пара?

 

 

Турецька кухня. 

        Турецька кухня - це справжнє свято живота. Вона настільки різноманітна, що цілком підходить і для вегетаріанця, і для прихильника правильного харчування, і просто для любителя поїсти рясно, смачно і різноманітно. Турецька кухня - це багато овочів, зелені, риби, м'яса. Нарешті, це солодощі! Однією тільки пахлави десятки видів.

  Найпопулярніше турецьке блюдо - кебаб, це м'ясо, приготоване на відкритому вогні. Кебабів в Туреччині незліченна безліч, їх, до речі, роблять не тільки з м'яса, але й з риби і птиці. Якщо шматочки м'яса нанизані на шампур (по-турецьки «дуля»), то виходить шиш-кебаб. А якщо, наприклад, ціла бараняча туша запечена у виритому в землі вогнищі, то це тандир-кебаб. У Стамбулі практично на кожному розі стоять кебабче - ларьки, де готують і продають кебаб.

  Неможливо побувати в Туреччині і не спробувати берек, який готується з тонко розкачане листкового тіста і начиняється сиром, травами, шпинатом, рибою або м'ясом.

 

І звісно то це ШОПІНГ в Турції

     Шопінг в Туреччині - це і вид розваги для туристів, і справжній бізнес для човників. Якщо ви знаходитесь на відпочинку в Туреччині, то вам обов'язково потрібно відвідати місця, де можна придбати багато цікавого та корисного для себе і своїх друзів. Це можуть бути сувенірні лавки, магазини, речові ринки й бутики.

 Шопінг в Туреччині краще почати з походу по магазинах. Можна з упевненістю сказати, що відвідати магазини Туреччині коштує. Зайшовши в магазин ручної роботи, ви напевно не утримаєтеся і обов'язково купите килимок kilims. Також там можна придбати вироби зі шкіри та замші, кераміку, шовковий одяг, коштовності, вироби з алебастру, оніксу, вишивку, мідні самовари, морську пінку і мідні брязкальця.

       Покупки на ринку принесуть вам масу задоволення і заощадять гроші, звичайно, якщо ви любите поторгуватися. Ніхто не образиться, якщо ціна призначена Вами буде хоч в 20 разів нижче тієї, яку оголосить торговець. Головне говорите з посмішкою, адже Ви відпочиваєте, до того ж - хто знає, можливо, саме Ваша цифра буде набагато ближче до істини, ніж почута від професійного продавця. Вас пригостять в магазині кавою, чаєм або пивом, часто навіть розуміючи, що угода не відбудеться, - турки дуже товариські, і їм завжди цікаво поговорити з новою людиною.

     Деякі продавці на ринках досить агресивні, так що будьте акуратні. Вам будуть пропонувати багато предметів старовини, але найбільш імовірно, що всі вони фальшивки. Якщо ви дійсно хочете купити антикваріат або якесь виріб, яке можна вважати культурним експонатом, упевніться, що ви зможете вивезти це з країни і без проблем пройти митний контроль. Відомі випадки, коли такі безтурботні туристи потрапляли у в'язницю, але подібне буває дуже і дуже рідко. Найбільш ймовірно, що вироби просто конфіскують на митниці, навіть якщо скарб не є старовинним експонатом. Деякі мандрівники повідомили, що нові меблі з сосни були  конфісковані, так як вони не встигли отримати на неї свідоцтво на право володіння, а турецькі чиновники з великою повагою ставляться до виданих та підписаним указам.

    Кращого місця, ніж Стамбул для шопінгу в Туреччині не знайти. Саме на цьому курорті Туреччини зібрані найкращі товари з усіх куточків країни. Великий Базар або Критий ринок (Kapali Carsi Капали Чарми) - найзнаменитіший з турецьких базарів, на його території розташовано близько 4000 магазинів. У Стамбулі варто відвідати і Великий Стамбульський базар (Капали Чарши), в центрі якого знаходиться Старий Бадестан, де торгують старовинними зброєю і східними старожитностями, і єгипетський базар (базар прянощів). У новому порту Анталії розташована «Зона вільної торгівлі». Тут Вам надається можливість зробити покупки без мит і податків. Цей вільний ринок, де приймаються всі грошові одиниці і чеки, відкритий тільки для іноземців, тому не забудьте свій паспорт в готелі. 

 

  Також потрібно пам’ятати  про Рамадан (місяц посту).

    Рамадан - це місяць мусульманського посту, особливий час року, під час якого повністю змінюється ритм життя турків. Адже під час рамадану, в денний час доби мусульманин не повинен ні їсти, ні пити, ні курити.

Категорія: Туреччина | Переглядів: 848 | Додав: shef | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]