Вітаю Вас Гість | RSS

Неділя, 05.05.2024, 07:26



Меню сайту
Категорії розділу
Андорра [0]
Болгарія [2]
В'єтнам [0]
Домінікана [0]
Єгипет [4]
Індія [0]
Індонезія [3]
Іспанія [0]
Ізраїль [1]
Китай [0]
Куба [1]
ОАЕ [3]
Таїланд [1]
Туреччина [4]
Чорногорія [0]
Спеціальна пропозиція [70]
Греція [2]
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Закордонні тури


Головна » 2013 » Березень » 30 » Загальна інформація про курорти
23:20
Загальна інформація про курорти
  Крит обрав для свого народження патріарх еллінських богів Зевс і цей міф відображає роль острова для Середземномор'я. Це колиска найдавнішої європейської культури, що бере початок в 2600 р.до н.е. Парадоксально, але збереження численних визначних пам'яток культури обумовило їх поховання під шаром грунту в результаті катастрофічного цунамі від вибуху вулкана на о.Санторіні в 1400 р. До н.е. Естафету мінойської цивілізації підхопили інші грецькі племена на обширних еллінських землях. Туристи сьогодні спостерігають за роботою археологів і милуються палацами Кріту, найвідоміший з яких прикрашений приголомшливими фресками Кносський палац. Є аргументи на користь того, що Лабіринт Мінотавра знаходився у підвалах цього палацу, є й інші місця, де міг йти по нитці Аріадни безстрашний герой Тесей. Споруду Лабіринту приписують видатному античному інженеру Дедалу. Творчий імпульс йому, можливо, дало відвідування надзвичайно вузького (2,5 м) звивистого самарійського ущелини. Тисячоліття потому венеціанці будували порт та квартали міста Ханья в прагненні до класичної стрункості, а венеціанський маяк біля входу в гавань і сьогодні допомагає знайти вірний шлях любителям морських подорожей.


  На Криті є всі умови для відпочинку любого стилю та рівня: від фешенебельних першокласних готелів, білосніжних бунгало в національному критському стилі з власними садками до відокремлених, первозданних місць, де можна сховатися від мирської суєти. Природні та рукотворні краси Криту настільки численні, що однієї відпустки не вистачить насолодитися ними, навіть якщо орендувати автомобіль і безтурботно колесити по цьому самому великому острову Греції.


  Родос

  Родос розсікає хвилі на кордоні Егейського і Середземного морів подібно флагманського корабля, ніс якого дивиться на малоазіатський берег в районі турецького Мармаріса. Острів дивує сусідством пам'ятників античності із справжнім рицарським середньовіччям. Хрестові походи привели сюди орден св.Іоана (майбутній Мальтійський орден). Лицарі управляли островом більше 200 років і залишили фортечні споруди по всьому Родосскому архіпелагу. Прикраса самої столиці - середньовічне місто в кільці потужних і красивих кріпосних стін. Усередині них в тих же будинках, що і 500 років тому, зараз живуть 6000 родосців. Реставрацію палацу Великого Магістра і інших лицарських споруд на високому професійному рівні виконали італійці під час свого недовгого панування в 1912-1947 р.р. За своїм блиснули майстерністю архітектори, побудували в горах віллу для Муссоліні, будівлі органічно вписані в ландшафт. А на південному краю острова, мисі Прасонісі, естетику формують ентузіасти віндсерфінгу. Небо і море рясніють різнобарвними вітрилами і куполами парашутів, на пагорбах намети і автофургончікі, чарівні двоповерхові готелі.
На Родосі 300 сонячних днів у році.

  Недарма бог сонця Геліос обрав його своїм домом, а в подяку за його заступництво родосці спорудили бронзову статую Геліоса заввишки в 37 метрів - знамените чудо світу Колоса Родоського. За історичну унікальність острова ЮНЕСКО ініціювала оголосити Родос пам'яткою всесвітньої культурної спадщини.

Категорія: Греція | Переглядів: 854 | Додав: shef | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]