Вітаю Вас Гість | RSS

Четвер, 09.05.2024, 02:52



Меню сайту
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Головна » 2014 » Березень » 11 » Увага голосування! ПІдтримайте наші туристичні обєкти!
15:02
Увага голосування! ПІдтримайте наші туристичні обєкти!

Червоногородський замок (Червоногруд)

Походження назви замку пов'язане з інтенсивним червоним кольором місцевих пісковиків...
Залишки дивовижного замку-палацу Понінських, зведеного у 1840-х роках на місці більш давньої твердині, на сьогодні представлені руїнами з двома готичними баштами, що розташовані в урочищі Червоне на пагорбі посеред глибокої котловини ріки Джурин. Колись ця споруда вважалася найкрасивішою у всій Польській імперії.




Спочатку Червоногородський замок був оборонним укріпленням, яке у першій половині XIX ст. перебудували на палац. Він вважається одним з найзагадковіших і найромантичніших замків Тернопільщини. Туристи, зазвичай, асоціюють його із казковими "Двома вежами" з саги Толкієна "Володар перстня".

За переказами Червоногородський замок з’явився ще у давньоруські часи і був зруйнований монголо-татарами. Литовські князі Коріатовичі відновлюють дерев’яний замок, щоб втратити його в 1395 році на користь Польщі. У 1538 р. замок і місто були зруйновані військом волоського господаря Петра. На початку ХVIІ ст. Микола Данилович будує мурований замок з розгалуженою системою підземних ходів. З 1672 по 1699 роки замок окупований і поруйнований турками. У 1778 руїни, що складалися з двох башт та елементів стін, купує князь К.Понінський і перебудовує на палац. До 1939 р. у палаці проживала княгиня Любомирська.

В роки війни замок був майже повністю зруйнований, а у повоєнний час частину палацу розібрали на будівельний матеріал для місцевого колгоспу.

Поруч з замковими баштами здіймаються руїни Вознесенського костелу.

Джуринський водоспад

Його висота сягає 16-ти метрів. Водоспад розташований на річці Джурин поблизу села Нирків Заліщицького району.


Водоспад став улюбленим місцем відпочинку для відвідувачів урочича, яким дарує гідромасаж та освіжає в спекотні дні!


По при усю красу водоспаду, схоже, що він має все-таки штучне походження. Кажуть, що турки для того щоб захопити неприступну фортецю Червоногород (Червоногруд, Червоноград) змінили русло річки, і саме на місці нового русла виник мальовничий водоспад. Про небезпідставність цієї версії може говорити безводний каньйон навколо руїн замку, а виглядає так, що колись по ньому протікала річка. Якби там не було, турків на цих землях вже давно нема, а водоспад залишився. До речі, в дорадянські часи на водоспаді працював млин, а в радянські певний час діяла електростанція. Зараз же водоспад став місцем масового паломництва відпочиваючих.
Переглядів: 689 | Додав: shef1 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 4
4 Shef  
0
Тут http://10ukraine.com.ua/index.php/golosuvannya/96-ter..

3 Shef  
0
Потрібно зайти по вказані силці та вибрати Тернопільську область тобто туристичні обєкти Тернопілля. Потім натиснути голосувати за обєкти , які сподобалися - панораму Заліщик, Джуринський водоспад, Червоногородський водоспад. F,j gj cbkws zrf nen - http://10ukraine.com.ua/index.php/golosuvannya/96-ternopilska-oblast

2 Shef  
0
Проект «Найкращі пам'ятки України – обрані Народом» створено з метою привернути увагу та інтерес до історичних пам'ятків архітектури, природного надбання України. Вибір десятки найкращих пам'яток нашої держави відбудеться шляхом загальнонародного голосування.
http://10ukraine.com.ua/index.php/golosuvannya/96-ter..
Приєднуйтесь до спільноти http://vk.com/id144593062#/zal.turbyuro

1 Oleksandr  
0
А де саме голосування?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]