Вітаю Вас Гість | RSS

П`ятниця, 03.05.2024, 01:22



Меню сайту
Категорії розділу
Андорра [0]
Болгарія [2]
В'єтнам [0]
Домінікана [0]
Єгипет [4]
Індія [0]
Індонезія [3]
Іспанія [0]
Ізраїль [1]
Китай [0]
Куба [1]
ОАЕ [3]
Таїланд [1]
Туреччина [4]
Чорногорія [0]
Спеціальна пропозиція [70]
Греція [2]
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Закордонні тури


Головна » 2013 » Березень » 29 » Іформація Ознайомлення з Індонезією
00:05
Іформація Ознайомлення з Індонезією

    Індонезія, в буквальному перекладі з грецького означає "Острів на шляху до Індії", була відкрита Марко Поло в 14 столітті нашої ери, але перші згадки про великої імперії Шрі Віджая відносяться до 600 року до нашої ери. Протягом століть Індонезія потрапляла під вплив різних держав - Індії, Китаю, голландців і португальців. Пильна увага до Індонезії було викликано наявністю природних багатств і насамперед спецій. 

Офіційна назва країни Республіка Індонезія

Столиця Джакарта - найбільше місто Індонезії. Розташована на північному заході узбережжя острова Ява при впадінні річки Чілівунг (Калі Бесар) в Яванське море

Національна мова  Індонезійська (палая) - офіційний. Англійська, німецька, японська. 

Місцезнаходження

Індонезія - найбільша держава в Південно-Східній Азії і 16-е за площею в світі. Індонезія розташована на островах Зондській архіпелагу і є найбільшим острівною державою в світі. До його складу входить більше 17 000 островів: 5 основних і 30 невеликих архіпелагів. Екватор розділяє тут Тихий та Індійський океани. Найбільші острови - Нова Гвінея, Калімантан (Борнео), Суматра, Сулавесі (Целебес) і Ява. Решта острова мають значно меншу площу. Частину території острова Калімантан належить Малайзії, а частина Іріан - Папуа Новій Гвінеї. Кожен з островів має свій особливий образ, відрізняючись своєрідністю звичаїв, унікальністю культури та неймовірним багатством флори і фауни. Країна простирається на 5120 км між азіатським материком і Австралією. На території Індонезії знаходяться 150 активних вулканів. 

Клімат

В Індонезії клімат екваторіальний і субекваторіальний морський. У низинних районах температура більшу частину року тримається в межах 26-27 С, в гірських - дещо прохолодніше. У південних і східних районах жарче і клімат має досить яскраво виражені сезони - дощовий (вересень-травень) і відносно сухий (травень-жовтень). Дощі проходять досить швидко, і, навіть в розпал вологого сезону на основних курортах займають не більше години, після чого яскрава тропічна зелень виглядає ще більш насиченою. Вологість досить висока, але переноситься на диво легко. Сонячна погода зберігається практично весь рік, тому що більша частина опадів випадає в гірських районах, переважно рано вранці або вночі 

Населення

Первісними мешканцями островів були австралоїди, що населяють нині Нову Гвінею та інші острови Меланезії. У них темна шкіра, кучеряве волосся, яскраво виражені надбрівні дуги і широкі плоскі носи. Індонезія налічує більше 200 млн. чоловік і займає 5-е місце в світі за чисельністю населення після Китаю, Індії, колишнього Радянського Союзу та США. Народності, що проживають в Індонезії дуже привітні і доброзичливі.

 

Релігія

86,1% населення країни мусульмани, протестантів 5,7%, католиків 3%, індуїстів 1,8%, інших і не визначилися 3,4% 

Валюта

Місцева грошова одиниця - індонезійська рупія (IDR), дорівнює 100 сенам. У грошовому обігу використовують паперові купюри (100, 500, 1000, 5000, 10000, 20000, 50000 рупій) і монети (1000, 500, 100, 50, 25 і 10 рупій). 1 долар США приблизно дорівнює 9 тис. рупій, 1 руб = 295 рупій (на 13.09.2010).

 

Валюту можна обміняти в аеропорту, в готелях, торгових центрах. У місті існують пункти обміну валют. Краще запастися великими купюрами по 50 і 100 американських доларів, оскільки з обміном дрібних купюр доведеться звертатися в банк. Увага! Купюри номіналом 100 доларів США серії Н, випущені до 2006 року, в Індонезії не приймаються. На Балі можна обміняти будь-яку європейську валюту, а також валюту Сінгапуру, Брунею, Малайзії і Таїланду. У великих банках, готелях і магазинах до оплати приймаються основні кредитні карти. Найбільш популярні кредитні картки Visa, Master Card і Diners Club, карти American Express приймаються не скрізь. У туристичних районах, особливо на Балі, кредитки можна використовувати навіть в деяких невеликих приватних закладах, торгових центрах і ресторанах, в місцевих крамницях - тільки готівка. У курортних зонах міжнародного рівня, таких як на Балі ви так само знайдете і банкомати. Дорожні чеки практично марні. 

Банки відкриті з 8:00 до 15:00 з понеділка по четвер, у п'ятницю - з 8:00 до 11:30. Вихідний - субота і неділя. 

Офіційне вимога для отримання візи по прибуттю на 30 днів: паспорт повинен бути дійсний не менше 6-ти місяців з дати виїзду з Індонезії (порушення візового режиму веде до депортації і накладенню штрафу на авіакомпанію. Домовитися з владою Індонезії на місці НЕМОЖЛИВО). У паспорті повинна бути як мінімум одна чиста сторінка для вклеювання візового стікера, також необхідно пред'являти квиток на виліт з країни і підтвердження броні готелю або доказ наявності достатніх коштів для перебування в країні. Дітям до 9 років, якщо дитина вписана у паспорт батьків, віза відкривається безкоштовно. Діти старше 9 років оплачують повну вартість візи незалежно від того, вписані вони в паспорт батьків або мають власний закордонний паспорт.

 

Митний контроль

Дозволено безмитне ввезення: до 200 шт. сигарет, до 1 л. спиртних напоїв, парфумів - в межах особистих потреб, сувенірів на суму не більше 100 USD. При спробі ввезення більшої кількості, все зайве вилучається в аеропорту Балі. Заборонений вивіз екзотичних тварин і птахів, рослин, предметів і речей, що представляють історичну і художню цінність і не мають спеціального дозволу, різьблення по дереву з острова Балі. Вивіз і ввезення іноземної валюти не обмежений, ввіз і вивіз національної валюти - не більше 50000 рупій (декларація національної валюти обов'язкова). 

Заборонені до ввезення

Заборонено ввезення зброї і військової амуніції, наркотиків, вибухонебезпечних речовин і порнографії, електроніки у межах, що перевищують особисті потреби, друкованих видань на китайською мовою і китайських ліків.

 

Аеропортовий збір

При вильоті з Балі необхідно сплатити аеропортовий збір 150 000 рупій для міжнародного рейсу та 40 000 рупій для внутрішнього перельоту. При вильоті на Балі з аеропорту Ломбок необхідно

Пляжі

Пляжі на Балі піщані, з широкою пляжною смугою.

Три основні пляжні зони це Нуса Дуа, Кута і Санур.

У Нуса Дуа пляжі пологі, доглянуті, кожен готель несе відповідальність за свою ділянку. Рано вранці можна спостерігати картину просіювання піску через величезну сито. Все це робиться вручну, щоб не потривожити солодкий ранковий сон гостей

У Санур пісок біліші, але пляжі менш доглянуті.

Узбережжя Кути улюблено серфінгістами, хвилі не високі - до 1 метра, але досить часто можна «зловити» підходящу. Пляжі готелям не належать, тому лежаки і парасольки, як правило, платні, ними володіє місцеве населення. Якщо поторгуватися, то місце Вам обійдеться в 0,5 дол США.

У декількох хвилинах від Кути, розташоване узбережжі ТЮБу, тут майже немає хвиль та готелі дбають про чистоту пляжу. У будь-якому випадку не варто забувати про те, що острів омивається океаном і досить часті припливи і відливи позначаються на рівні води на пляжі. У всіх готелях є точний розклад, можете взяти його на пляжі біля стійки видачі рушників. 

Запобіжні заходи-потрібно знати

Населення Індонезії дуже привітне і доброзичливе, проте варто дотримуватися місцеві традиції, щоб не потрапити в неприємності. Не можна показувати на когось пальцем і стосуватися його голови. Уникайте проявів ніжності на людях, не кладіть ногу на ногу, виставивши ногу в чиюсь сторону, намагайтеся не говорити про політику, кричати і гніватися. Під час відвідування храмів не надягайте шорти, майки і кофти з декольте. Голосно говорити під час релігійних церемоній також не бажано сплатити аеропортовий збір 25 000 рупій


Категорія: Індонезія | Переглядів: 742 | Додав: shef | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]