Вітаю Вас Гість | RSS

Вівторок, 30.04.2024, 05:29



Меню сайту
Категорії розділу
Андорра [0]
Болгарія [2]
В'єтнам [0]
Домінікана [0]
Єгипет [4]
Індія [0]
Індонезія [3]
Іспанія [0]
Ізраїль [1]
Китай [0]
Куба [1]
ОАЕ [3]
Таїланд [1]
Туреччина [4]
Чорногорія [0]
Спеціальна пропозиція [70]
Греція [2]
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Закордонні тури


Головна » 2013 » Березень » 9 » Корисна інформація
14:14
Корисна інформація
Кожного з нас перед відпусткою мучить одне питання: «А де ж можна відпочити за прийнятну ціну і набратися сил на наступний рік? Звичайно ж, в Єгипті! у країні, де купальний сезон триває протягом всього року, а Середземне море заряджає нескінченною енергією до наступного не забутнього відпочинку. Не менш цікавим є і інша сторона Єгипту, який омивається Червоним морем, підводний світ якого перкрасний та неповторний і полонить Вас назавжди, ви спробуйте ДАЙВІНГ. Нові враження, адреналін вам забезпечений. Якщо Ви прислухались та вибрали місцем своєї відпустки Єгипет, то саме Таба стане ідеальним курортом для розміреного і неквапливого відпочинку, який дозволить повністю забути про галасливих поспішають містах і повсякденній суєті, отримавши відмінний заряд бадьорості і здоров'я на довгий час вперед.

Ми пропонуємо вам тільки місця в яких мали змогу побувати або які мають найкращу відгуки.

    А тепер коротко і про загальне далі:

  

Єгипет -  країна сфінксів та пірамід. Кожна людина мріє своїми очима побачити цивілізацію Стародавнього Єгипту, та хоч трішки наблизитись до її таємниці. Єгипет приваблює з усього світу любителів загадок та таємниць, теплих морів, м’яких пісків та чудового сонця. Тут кожний знайде для себе заняття по душі. Ніде у світі відпочинок на комфортабельних курортах в сучасних готелях не поєднується з такою захоплюючою екскурсійною програмою та доступними цінами. Саме тому тури в Єгипет користуються великою популярністю серед туристів.

 

Офіційна назва: Арабська Республіка Єгипет (АРЄ)

Площа: 1 002 тис. км2

Чисельність населення: 65 млн 

Столиця: Каїр

Населення: араби

Мова: арабська

Релігія: 90% мусульмани й менш 10% копти, що сповідають християнство.

Різниця у часі відповідає київському, крім періодів зміни часу с зимового на літній та з літнього на зимовий.

Грошова одиниця: єгипетський фунт (фунт = 100 піастрів)

Переліт в Єгипет Чартерні рейси пропонуються в Хургаду і Шарм-Ель-Шейх з Івано-Франківська,  Києва, Дніпропетровська, Донецька,  Одеси, Харкова. Час в дорозі – близько 4 годин.

 

У нас ви можете замовити тури в Єгипет вильотом з Києва та інших міст України

 

   Віза в Єгипет для туристів, що прибувають на строк до одного місяця, оформляється в єгипетському аеропорту по прильоту, там же стягується консульський збір у розмірі $15. Та 5 $ за допомогу в оформленні еміграційної картки, якшо така допомога для Вас буде необхідною, в основному туристи самі заповнюють, але Єгиптяни  спритні підприємці ( до уваги – при вильоті в аеропорті бажано обмотати плівкою свій багаж: рекомендуємо мати свою плівку а можна і скористатись полугами підприємців – торгуйтесь бо ціни кусаються тому краще самим свій багаж упакувати) Закордонний паспорт має бути дійсний після закінчення поїздки не менше трьох місяців. Діти до 16 років можуть мати свій паспорт, або їх потрібно вписати в паспорт батьків. При другому варіанті віза дітям не оформляється. Дозвіл на пересування по країні не потрібен, за винятком пограничних районів з Лівією, Суданом, демаркаційній лінії з Ізраїлем і південній частині Червоного моря. (Рекомендуємо не спокушатись на дешеві  путівки та не працювати з маловідомими туроператорами. В даному випадку Pegas  відповідатиме за Вас і з аеропорту Вас  своїми автобусами  розвозитиме  по готелях в супроводі представника – трансфер включений)      Особи, що перебувають на території Єгипту більше 30 днів, не мають права вилітати на чартерних рейсах з аеропортів Хургади і Шарм-Ель-Шейха. Туристи з простроченою єгипетською візою можуть вилетіти лише з Каїра на регулярному рейсі, заздалегідь заплативши штраф у розмірі $17. Туристам, що вилітають з України до Каїра, необхідно відкрити візу в посольстві Єгипту ($30).

 

     Митні правила в Єгипті Туристам старше 20 років дозволяється ввозити 250 г тютюну або 50 сигар, 1 л спиртних напоїв і особисті речі. У магазинах безмитної торгівлі в Хургаді дозволяється купувати спиртні напої протягом доби (у паспорті ставиться штамп), в Каїрі – протягом місяця. Аудіо-, видео- і фотоапаратуру, коштовності необхідно декларувати. Заборонені до вивозу корали і предмети, що представляють історичну цінність. Валюту до Єгипту можна ввозити без обмежень, вивозити – не більше $5 тис. на людину. Вивіз єгипетських фунтів заборонений. При виїзді з країни місцеві гроші можна обміняти на долари, пред'явивши обмінні квитанції. Для пасажирів, що вилітають з єгипетських аеропортів, у тому числі транзитних, діють суворі правила по провезенню рідини в ручній поклажі. Об'єм ємкостей, що містять рідини, не повинен перевищувати 100 мл (максимальний об'єм, вказаний на ємкості). Всі ємкості повинні зберігатися в одній прозорій пластиковій упаковці, що закривається. Сукупна ємкість не повинна перевищувати 1 л. На рідини і напої, придбані в магазинах Duty free в зоні вильоту місцевих аеропортів, обмеження не поширюються.

 

Необхідні телефони Посольство України в Єгипті (в Каїрі): 20 (2) 378-68-70, 378-68-71

 

Пожежна служба: 125    Поліція: 122   Швидка допомога: 123

 

   Гроші в Єгипті можна обміняти в аеропорту, готелі, банку або зняти в банкоматі. Не рекомендуємо – користатись послугами -  міських обмінниках легко можна стати жертвою шахрайства. Зворотний обмін інколи буває проблематичним, тому краще міняти гроші у міру потреби. Банки працюють з 10:00 до 14:00 і з 18:00 до 21:00, вихідні – п'ятниця і субота. Якщо ви плануєте відпочинок в Єгипті, вам потрібно знати, що кожному великому готелі зазвичай є своє відділення банку. На території Єгипту можна користуватися кредитними картками MasterCard, American Express, Diners Club і Visa. Щоб уникнути додаткових витрат при обміні дорожніх чеків, краще узяти чеки в доларах, євро або фунтах стерлінгів. (Та ускладнювати поїздку обміном валюти не потрібно. Просто візьміть долари і бажано дрібними банкнотами, так легше торгуватись  або купити миттєво товар запропонувавши свою суму – без здачі) Всюди приймають до оплати долари США і євро, при цьому здачу дають в єгипетських фунтах. Слід обов'язково перераховувати здачу, оскільки випадки обману дуже поширені. Паперові фунти в дуже поганому стані, але вони приймаються скрізь.

 

Транспорт Єгипті розвинена мережа залізниць. Всі поїзди з Каїра вирушають з вокзалу Рамзес. Між містами курсують і комфортабельні автобуси з кондиціонером, туалетом, відео, а деколи і з буфетом. Уздовж побережжя їздять маршрутні мікроавтобуси: вдень – один за одним, а вночі – з інтервалом в 10 хвилин. Це найзручніший транспорт. Проїзд зазвичай коштує 1 фунт. В Каїрі функціонує метро. Влітку воно працює до 1:00. Квитки коштують від 60 піастрів до 1 фунта.Таксі можна зловити в будь-якій точці міста. На курортах їх можна найняти за 15–20 фунтів – вдень і 20–25 фунтів – вночі. І в маршрутних автобусах, і в таксі необхідно обов'язково заздалегідь домовитися з водієм про суму оплати. Більш того, потрібно торгуватися, але при цьому бути культурними та стриманими. У Каїрі в центр міста можна добратися за 3 фунти, з центру до пірамід – за 10 фунтів, з центру до аеропорту – за 15–20 фунтів. У Луксорі і Асуані поїздка через все місто вийде 4–5 фунтів. У аеропортах і крупних готелях є філії міжнародних агентств по прокату автомобілів: Avis, Eurocar і інших. Для оренди машини необхідно бути не молодше 25 років і мати міжнародні водійські права. Вартість оренди – від $30. Машину на прокат краще не брати. Єгипетські водії не дотримуються правих дорожнього руху.

 

Готелі в Єгипті  Коли ви обираєте тури в Єгипет, то велике значення приділяєте готелю, його розташуванню (Рекомендуємо тут не заощаджувати  можливо і пару доларів на весь свій відпочинок, щоб відпочинок не став напруженим і ви не тратили час  на добирання до моря хоч і в основному безкоштовним автобусом від готелю ). Основні готелі розташовані на першій лінії і мають власні пляжі. Є готелі 4–5* на другій і третій лініях. Користування лежаками, парасольками, рушниками безкоштовне. У будь-якому готелі, як правило, є основний корпус і одно-, двоповерхові бунгало. Часто в номерах немає ванни – лише душ. У багатьох готелях напої в міні-бар приносять за запитом (за додаткову плату). Сейфи, як правило, знаходяться на рицепції, і туристи можуть користуватися ними безкоштовно. У більшості готелів харчування організоване за принципом шведського столу, але можливо і обслуговування по меню (рекомендуємо при виборі звертати увагу на харчування, якшо все включено то на нашу думку додаткове меню не знадобиться (для прикладу можна пиво чи воду пити  під час обіду або в спеціальних барах  на пляжі чи території  готелю стаканами безкоштовно і в деяких готелях вам приносять рахунок і ви переконуєтеся що в графі до оплати стоїть сума 00.00 тоді підписуйте рахунок а якшо хочете взяти цілу пляшку з собою то ціна вас здивує) – ви ж їдете відпочивати а не набирати купу лишніх кілограм, адже їжа калорійна та гостра). Базовий режим харчування – сніданок або напівпансіон. Проте є готелі за системою Аll inclusive. Гідні готелі 3* рідко, але зустрічаються. Що стосується тих, хто розраховує на бюджетний відпочинок, купувати рекомендується лише перевірені варіанти.

 

Щоб ваш відпочинок в Єгипті був цікавий і неповторний,  наше туристичне бюро вам  пропонує тільки перевірені готелі і використовуємо індивідуальний підхід до кожного клієнта.

 

  Безпека в Єгипті Рекомендується пити бутильовану воду (якшо все включено то водичку можна попросити в малу пляшку 0.5л в барі що відноситься до системи все включено або  під час харчування на столи кладуть воду в пляшках. Якшо хочете купити то ту саму воду 0.5л - 1.5л. можна від 2ох і вище доларів. Та стосовно харчування радимо їсти у вашому готелі чи ресторані) При вході в море необхідно використовувати спеціальне взуття, яке можна купити в місцевих магазинах (8–10)якшо повезе то і натрапите на ціну за 6$. Воно необхідне у готелях де немає пірсів(понтонних містках) або вхід в море не очищений від коралів.

 При тривалій поїздці по пустелі і оазисах рекомендується зробити профілактичні щеплення проти малярії і гепатиту. Жінці в Єгипті самій краще не подорожувати, особливо за межами основних туристичних маршрутів. Оголенні плечі і міні-спідниці допускаються на території готелю, а для вуличних прогулянок слід вибирати закритий одяг. Мусульмани не вживають алкогольних напоїв, але при цьому зазвичай не заперечують, коли це роблять інші. Не прийнято фотографувати місцевих жителів без їх дозволу, критикувати іслам, їсти та палити на вулиці.

 

  Клімат в Єгипті Відпочинок в Єгипті популярний круглий рік через особливості клімату. На Середземноморському побережжі країни клімат субтропічний, на решті території – тропічний пустинний. Повітря виключно сухе, круглий рік малохмарно, осади випадають украй рідко. Влітку в Єгипті жарко, з кінця травня по вересень температура повітря досягає +35–40 °С, вода в Червоному морі влітку

прогрівається до +26–28 °С.

 

Середня температура повітря:

 

Квітень. . . . . . . .              +30 °С

 

Травень . . . . . . .             +34 °С

 

Червень . . . . . . .             +38 °С

 

Липень. . . . . . . .             +39 °С

 

Серпень . . . . . . .            +40 °С

 

Вересень . . . . . .             +36 °С

 

   Влітку за рахунок сухого повітря жару на курортах Червоного моря переноситься значно легше, ніж на Середземномор'ї, де клімат вологий.

 

Шопінг  Магазини зазвичай працюють з 10:00–11:00 до 21:00, в основному без обідньої перерви. Там, де вона є, як правило, з 14:00 до 17:00. У неділю більшість магазинів закриті. Найпопулярніші сувеніри з Єгипту – папіруси, кальян і парфюмерні масла, а також на пам'ять про відпочинок в Єгипті ви можете придбати базальтові статуетки, вироби із золота, срібла, малахіту, міді, шкіри, коштовних каменів і національний одяг. При провезенні кальяну через митницю, його металеві складові слід здати в багаж. Також з ручної поклажі можуть вилучити масла. У курортній зоні більшість магазинів і сувенірних лавок не мають фіксованих цін, торгуючись їх можна понизити в 2–3 рази.(з власного досвіду – купляли папірус  середнього розміру казали що оригінальний і ціна 40 доларів та випивли чаю який нам запропонували та дивлячись на інші сувеніри ми його купили за 20 доларів а потім все пішло в ритмі азартному шопінгу –головне вчасно зупинитись, щоб ще гроші залишились)  Купувати антикваріат, для уникнення обману краще всього в єгипетському Музеї старовинних речей. Будь-які покупки в магазинах Duty free можна зробити лише протягом перших 24 годин після приїзду до Єгипту. У магазинах з вивіскою SOCOPA ціни фіксовані, лише в них можна взнати реальну вартість речі.

 

Єгипетська кухня — одна з найбільш вишуканих на Арабському Сході. Для приготування м'ясних блюд використовують яловичину, свійську птицю або баранину. До м'яса зазвичай подають боби і овочеві салати. Замість хліба єгиптяни вживають лаваш. Можна спробувати fateer – випечений в духовці млинець зі всілякими начинками, koshari – суміш рису, сочевиці, пасти і нуту, заправлена пряним томатним соусом і смаженою цибулею. Традиційним напоєм Єгипту є каркаде, що добре втамовує спрагу. Спиртні напої в єгипетських магазинах купити практично неможливо – лише в готелях, але дуже дорого. Якість місцевого алкоголю низька (тому не зловживайте). Cправи справжньої національної кухні варто покуштувати не в готелях, а в місцевих ресторанах.

 

   Чайові у Єгипті обов'язкові (в одних готеля хоч і рідко та обійтись можна а в інших ні. Та дивіться по обстановці та по тому як відносяться до вашої кімнати та її прибирання) Але не варто давати відразу надто багато: краще мало, але часто (1–2 фунти). У ресторані офіціантові прийнято залишати 1–5 фунтів (5–10% від рахунку), носіям і портьє – 1–2 фунти. Винагорода для покоївок досягає 10 фунтів в тиждень.

 

    Пляжі в Єгипті Більшість готелів мають в своєму розпорядженні власний пляж, безкоштовний для постояльців. Лежаки і парасольки, як правило, вже знаходяться на пляжі, відвідувачам видаються матраци і пляжні рушники під заставу (у дорожчих готелях). На пляжі інших готелів теж можна попасти, заплативши приблизно 5 фунтів. У деяких місцях дно біля берега покрите уламками коралів, входити в море потрібно по понтонних містках. На всіх пляжах Єгипту можна узяти напрокат устаткування для водних видів спорту: як мінімум – ласти і маску з трубкою, максимум – катер і акваланги. Торг доречний. До морських мешканців краще не торкатися, оскільки вони отруйні (як кажуть не знаєш броду не лізь у воду, тому не нехтуйте правилами поведінки. Не турбуйту морських жителів та корали  щоб не поранитись а просто достатньо з маскою спостерігати за підводним життям – воно дійсно захоплює а саме в червоному морі, для сміливців радимо  акваланг та якшо перший раз то відносьтесь серйозно до даних рече і пройдіть курс підготовку хочаб одне занурення 40хв з інструктором та навчіться потрібних навиків  у інструктора який вас супроводжує та навчає а інше занурення як правило після відпочинку вже демонструєте свої навички та також під пильним наглядом. Добре коли 2 учні та 1 інструктор, бажано перше занурення проводити не з катера а поступово проводити занурення з берега в спеціально об лаштованих станцій. )

 

Туристична фірма РКП «Заліщицьке туристичне бюро» пропонує тури в Єгипет з Львова та Києва, можна також інших міст (від Вас лише гарантія того що ви прибудете за 2 години до реєстрації в аеропорт) відпочинок на кращих курортах Хургада та Шарм-Ель-Шейх, цікаві екскурсії в Єгипті  та гарячі путівки в Єгипет! Для тих хто полюбляє спокійний відпочинок то рекомендуємо Табу а для любителів серфінгу, фрідайвінгу Дахаб.

Категорія: Єгипет | Переглядів: 804 | Додав: shef | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]