Вітаю Вас Гість | RSS

Понеділок, 29.04.2024, 06:44



Меню сайту
Категорії розділу
Андорра [0]
Болгарія [2]
В'єтнам [0]
Домінікана [0]
Єгипет [4]
Індія [0]
Індонезія [3]
Іспанія [0]
Ізраїль [1]
Китай [0]
Куба [1]
ОАЕ [3]
Таїланд [1]
Туреччина [4]
Чорногорія [0]
Спеціальна пропозиція [70]
Греція [2]
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Закордонні тури


Головна » 2013 » Березень » 27 » Об'єднані Арабські Емірати. Корисна інформація!
02:52
Об'єднані Арабські Емірати. Корисна інформація!
                      Митні правила
    Строго контролюється ввезення спиртних напоїв, тютюнових виробів, духів і одеколону. Норми дозволеного ввезення в емірати ОАЕ:
Абу Дабі: 2000 cігарет (шт.), 2 кг тютюну, 2 л вина, 2 л міцних напоїв.
Дубай: 2000 cігарет (шт.), 2 кг тютюну, 2 л вина, 2 л міцних напоїв, 150 мл парфумерії.
Шарджа: 400 сигарет (шт.), 50 сигар, 500г. тютюну, алкогольні напої не більше 4л (в тому числі пиво).
Фуджейра: 2000 cігарет (шт.), 2 кг тютюну, 2 л вина або міцних напоїв.

                 Заборонені до ввезення
   Заборонені до ввезення друковані та відеоматеріали еротичного характеру, а також здатні образити релігійні почуття мусульман або сприйняті як недружні по відношенню до держави, наркотики і зброю. Причому незалежно від місця вживання наркотиків (наприклад, ще в Росії до вильоту), якщо їх сліди будуть знайдені при медичній експертизі на території ОАЕ, скажімо, з причини затримання в нетверезому стані, то вирок буде винесено і за появу в громадському місці в нетверезому вигляді , і за вживання наркотиків.
Офіційно спиртні напої подаються тільки в ресторанах і барах аеропорту або готелів (банка пива коштує близько 3 USD).

                                        Національна кухня
   Національної кухні як такої в ОАЕ не існує - стіл бедуїнів спрадавна був скромним: фініки, риба і верблюже молоко. У численних ресторанах представлені кухні всіх народів світу: арабська, індійська, європейська, південноафриканська, японська та багато інших.
                             Шопінг
 Дубаї по праву носить назву торгової столиці Близького Сходу. Зробити необхідні покупки можна на вулицях Дубаї в міському районі під назвою «Дейра» або «іранський ринок». Тут потрібно торгуватися, проявляючи купівельну кмітливість. Так само можна відвідати торгові центри міста. Ціни в торговельних центрах вище, ніж на торгових вулицях і ринках, і можливості поторгуватися набагато менше, але якість товарів помітно вище. У Дубаї безліч магазинів знаменитих торгових марок світу. Круглий рік в магазинах панує атмосфера свята, яка піднімає настрій і доставляє додаткове задоволення від покупок. Двічі на рік в Дубай проводяться торгові фестивалі.
Торгові центри Дубая здатні задовольнити запити найвимогливіших любителів шопінгу. Тут можна придбати золоті вироби, модний одяг від знаменитих кутюр'є, електроніку, спортивні товари, килими, вироби ручної роботи та багато іншого. Магазини працюють від 8-00 до 19-00 з обідньою перервою від 13-00 до 16-00, в п'ятницю тут магазини не працюють - загальний вихідний. Великі магазини працюють з 10-00 до 22-00. Деякі невеликі магазини працюють у п'ятницю від 16-00 до 20-00 годин, є і цілодобові магазини.

                             Чайові
    Чайові є справою добровільною. Якщо Вам сподобався сервіс у готелі або в ресторані, можна дати приблизно 5-10% на чай. У більшості ресторанів чайові вже включені в рахунок у розмірі 15%. Так само чайові можна давати носію в аеропорту або в готелі, близько 5-10 дирхам, в залежності від кількості багажу.

                          Транспорт


    Таксі в ОАЕ можна сміливо назвати одним з основних засобів пересування для туристів. І одним з найбезпечніших, якщо ним правильно користуватися. Мережа міського громадського транспорту тут ще не розвинена, автобуси є тільки в Дубай і Абу-Дабі. Більшість готелів має власні автобуси, що доставляють їх гостей в центр міста, в торгові комплекси чи на пляж. Розклад і маршрут можна дізнатися у адміністрації готелю. Таксі оснащені лічильниками тільки в таксопарках великих компаній, ці автомобілі розфарбовані в кольори компанії і мають логотип - приналежність до одного з таксопарків. У середньому, проїзд по місту коштує 5-20 дирхамів. Як правило, автомобілі білого кольору з розпізнавальними знаками таксі це приватники. Таке таксі не обладнано лічильником - краще заздалегідь домовитися з водієм про оплату. З вересня 2009 року в Дубаї почало працювати перше на близькому сході метро, ​​яке пов'язує основні райони міста. Метро повністю автоматизоване, вагони їздять без машиністів, лінії (всього їх 2) проходять на поверхні.

                           Телефон 
  Дзвонити на міжмісто зручно з телефонів-автоматів. Оплата дзвінків здійснюється монетами номіналом 50 філсів, 1 і 5 дирхама, або спеціаьнимі картками на суму 30, 45, 60 дирхамів, які можна придбати в магазинах. Для використання мобільного зв'язку, найкраще скористатися місцевої сім-картою з номером ОАЕ, при придбанні буде потрібно закордонний паспорт або його копія. Sim-карта діє протягом одного року. Усі вхідні дзвінки безкоштовні.
Міжнародний код Об'єднаних Арабських Еміратів - 971.
Телефонні коди еміратів: Абу-Дабі - 02, Аль-Айн - 03, Дубаї - 04, Шарджа, Аджман, Ум-аль-Кувейн, Рас-аль-Хайма - 07, Фуджейра - 09.
Для дзвінків в ОАЕ слід набирати: 8 - 10 - 971 (код ОАЕ) - (код емірату) - номер абонента.

Номери першої необхідності: поліція - 999, швидка допомога - 998, 999, туристична поліція - 8004438.

                   Звичаї та традиції
   ОАЕ - мусульманська країна, в якій свято шанують звичаї і традиції, що склалися протягом століть і залишаються непорушними донині. Кожному, хто є гостем цієї країни, щоб відчувати себе комфортно і адекватно реагувати на події, слід знати дуже багато тонкощів.
Заборонено ввезення спиртних напоїв в країну. Спиртне може бути подано виключно в ресторанах і барах готелів, крім емірату Шарджа, де діє "сухий закон". Вживання спиртного (у тому числі і пива) в громадських місцях заборонено, продаж приватним особам так само є серйозним правопорушенням і може спричинити за собою притягнення до кримінальної відповідальності. Не варто в якості подарунка або сувеніра пропонувати місцевим жителям спиртні напої. За перебування на вулиці в нетверезому стані Ви будете піддані покаранню, при цьому не виключена можливість депортації з країни.
В ОАЕ не можна смітити. Штраф за викинутий повз урну сміття - 500 дирхам. Необхідно скрізь носити з собою документи (або ксерокопію документів), що засвідчують особу, тому що в будь-який момент Вас може попросити пред'явити їх місцева поліція. Майже всі поліцейські в ОАЕ працюють без форми. Рукостискання в ОАЕ є проявом особливої ​​поваги до співрозмовника і триває воно трохи довше звичного для нас рукостискання. Під час рукостискання не варто дивитися в очі співрозмовнику. Не треба намагатися першим подати руку жінці-мусульманці. Якщо це рукостискання допустимо за нормами і правилами, вона сама зробить це. Не прийнято їсти на ходу, брати їжу і речі правою рукою. Якщо вас запросили в гості місцеві жителі, ні в якому разі не можна відмовляти, навіть якщо вам ніколи, або ви дуже поспішаєте. Перед входом у житло мусульманина необхідно знімати взуття. Вкрай образливим для араба вважається вид звернених у його бік підошов сидить навпроти співрозмовника. При розмові з арабом ніколи не можна питати про його дружину, можна поцікавитися про сім'ю в цілому. Туристи, не сповідають іслам, не мають права відвідувати мечеті ОАЕ. Виняток становлять лише кілька мечетей. При вході в мечеть необхідно обов'язково знімати взуття. Природно всі туристи під час відпочинку люблять фотографувати. В ОАЕ з фотоапаратом потрібно бути обережніше. Строго заборонено фотографувати: військові об'єкти, прапори, палаци шейхів, муніципальні заклади, і навіть місцевих жінок. Що стосується одягу. Надто відкрита і викликає одяг в ОАЕ може бути сприйнята як образа. У басейні і на пляжі можна перебувати в шортах, або в купальних костюмах, але ні в якому разі не оголеними
Категорія: ОАЕ | Переглядів: 1020 | Додав: shef | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]