Вітаю Вас Гість | RSS

Понеділок, 29.04.2024, 14:43



Меню сайту
Категорії розділу
Андорра [0]
Болгарія [2]
В'єтнам [0]
Домінікана [0]
Єгипет [4]
Індія [0]
Індонезія [3]
Іспанія [0]
Ізраїль [1]
Китай [0]
Куба [1]
ОАЕ [3]
Таїланд [1]
Туреччина [4]
Чорногорія [0]
Спеціальна пропозиція [70]
Греція [2]
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Закордонні тури


Головна » 2013 » Березень » 28 » Про Таїланд
23:52
Про Таїланд

Таїланд - країна нескінченного розмаїття і фантастичних контрастів, на думку мандрівників, це - сама екзотична країна Азії. Подорож до Таїланду завжди незабутньо. Таємничі буддійські храми і коралові рифи, крокодилячі ферми і тропічні рослини, тайський масаж і блюда тайської, китайської, корейської, японської кухні справляють незабутнє враження на туристів. Поїздка в Таїланд - це унікальна можливість познайомитися з Бангкоком - столицею Таїланду і відпочити в Паттайя, яку по праву називають «Перлиною Східного узбережжя». Таїланд заворожує кожного хто приїжджає сюди, з найперших хвилин. Летять в небо даху і блискучі шпилі Великого Палацу, Храму Смарагдового Будди, Храму Зорі та інші скарби Бангкока - все це постає перед гостями картиною середньовічного східного дива, місцем зі східних казок. Таїланд - це зустріч з казковим королівством, зустріч з вічним літом і теплим океаном, де можна забути про всі турботи і з головою зануритися в свято душі і тіла. У Таїланді Ви відчуєте себе бажаним гостем. Вас чекає воістину райський відпочинок, туризму, адже саме Таїланд - країна подорожей в вашу давню мрію. Таїланд, незважаючи на розвинену інфраструктуру досі залишається однією з найбільш загадкових і таємничих країн світу. У храмах перебувають магічні статуї Будди, незліченні релігійні свята тривають цілий рік, а ринки викликають подив феєричним іногоцветіем тропічних фруктів. Захмарні гірські височіні Золотого трикутника і вируючий Бангкок, похмурі незаймані ліси на заході з непрохідними джунглями і запашними орхідеями, оксамитові пляжі на півдні притягують до Таїланду мільйони допитливих мандрівників.

                           Клімат
   Вологий тропічний, з сильним впливом мусонів. Три основних сезону в Північному, Північно-Східному та Центральному районах Таїланду. Два сезони в Південному Таїланді. З червня по жовтень - вологий сезон, що характеризує нетривалими грозовими дощами. Поширена думка про безперервних тропічні зливи в цей період не відповідають дійсності. З листопада по травень - сухий сезон. Він ділиться на два періоди - прохолодний (листопад-лютий, з температурою повітря 26-28 С) і жаркий (березень-квітень).

                    Державний устрій
Форма правління - конституційна монархія.
Столиця - Бангкок.
Найбільші міста - Бангкок (6,5 млн.), Чіанг Май (170 тис.), Чіанг Рай (167 тис.)
Населення Таїланду становить 60,6 мільйонів осіб.
Національний склад: 75% тайці, китайці - 11%, малайці - 3%, кхмери, в'єтнамці.
Мови - тайська (державний), лао, китайська, малайська, англійська.
Релігія Таїланду - буддизм (95%). Серед населення півдня Таїланду поширена мусульманська релігія (4%), є також християни, ідуісти

                           Валюта
Національною валютою Таїланду є батт (1 $ приблизно рівний 40 Батт).
Обмін здійснюється в банках, обмінних пунктах крупних торгових центрів і аеропортів. У банках обмін можливий тільки в робочі дні з 9 до 15 годин. У суботу-неділю тільки в торгових центрах. У готелях курс обміну значно нижче банківського. Банкомати функціонують 24 години на добу і є майже скрізь

               Паспортно-візовий режим
   Турист, який прибуває в країну, має можливість отримання візи «по прибуттю» на 2 тижні. При бажанні вона може бути продовжена не більше ніж ще на 2 тижні. Віза, отримана в Посольстві Королівства Таїланд в Києві, може бути оформлена на 90 днів. Термін дії українського паспорта повинен бути не менше 6 місяців. Детальніше дивіться розділ "Візовий режим"

                       Митні правила
  Заборонено ввезення-вивіз наркотиків, вогнепальної зброї, порнографічної літератури. За контрабанду наркотиків передбачена смертна кара!
Без мита дозволено ввезення предметів особистого користування:
1 фото або відеокамера
5 фотоплівок або 3 відеокасети
200 шт. сигарет
1 літр спиртних напоїв
Заборонено вивезення предметів антикваріату, виробів зі слонової кістки, зображень Будди (окрім шийних медальйонів).

              Податки і збори в аеропортах

     500 батт при вильоті з міжнародних терміналів аеропорту Бангкока.
400 батт при вильоті з аеропорту потопаючих.
300 батт при вильоті з аеропорту Ко-Самуї.
В ціну всіх товарів і послуг (включаючи ресторанів) включено ПДВ. При купівлі дорогих предметів у більшості магазинів заповнюється накладна на одержання повернення ПДВ в аеропорту при зворотному вильоті - VAT REFUND. Майте на увазі, що є численні обмеження і правила в отриманні повернення, а також, що процедура ця займає багато часу, тому бажано прибути в аеропорт за 3,5 - 4 години до вильот

                 Звичаї і традиції Таїланду
  Дуже радимо Вам не забувати, що в Таїланді існують соціальні та релігійні традиції, порушення яких може стати образою для тайців.
- Тайці шанують королівську родину, критика якої вважається неприпустимою ні за яких обставин.
- Зовнішнє вираження гніву тут вважається грубістю і невихованістю, а посмішка і спокій відкриють перед Вами будь-які двері.
- Недбалість в одязі (особливо при відвідуванні Храму або Королівського Палацу) викличе несхвалення - жінкам краще прикрити плечі, а при вході в Храм обов'язково зняти взуття.
- Не можна висловлювати неповагу до образу Будди.
- Вказівка ​​на предмет або людину ногою вважається грубістю.
- Не прийнято доторкатися до сторонній людині, а дотик до голови тайця - це образа.
- Публічне прояв ніжностей вважається непристойним.
- Грубити поліцейським і підвищувати на них голос не можна - подібної поведінки вони не проща


Категорія: Таїланд | Переглядів: 804 | Додав: shef | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]