Вітаю Вас Гість | RSS

Вівторок, 16.04.2024, 15:53



Меню сайту
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Головна » 2016 » Листопад » 20 » Історія міста Заліщики - минуле та сьогодення в пошуках артефактів.
15:45
Історія міста Заліщики - минуле та сьогодення в пошуках артефактів.

 Ініціатором  даного заходу виступив  Василь Лопух - менеджер у сфері управління діяльністю громадських організацій українців за кордоном (США), фахівець з соціально-економічних проблем людського розвитку, кандидат економічних наук, доцент, член кореспондент Наукового товариства ім. Тараса Шевченка (США) та його виконавчий директор. Нам дуже приємно, що пан Василь є нашим земляком, який проживає у Нью Йорку в Сполучених Штатах Америки не забуває за своє коріння та любить своє місто до якого навідується щороку.


 Пан Василь  створив сайт http://www.zalishchyky.net/  на якому зібрав багато цікавих матеріалів з історії міста Заліщики. Фотографії збирає не тільки в Україні але і за її межами адже багато  артефактів було вивезено імігрантами  до Америки та країн Європи, завдяки цьому багато цікавих матеріалів зберіглося до наших часів. 
Співорганізатор та ведучою зустрічі була Тракало Ольга Йосипівна - директор Заліщицької районної централізованої бібліотечної системи , заслужений працівник культури України і голова Громадської ради, що діє у ЦБС з 2013 року , член Національної спілки журналістів України (2007 р.).  Ольга Йосипівна розповіла про актуальність теми та важливість популяризації історичних знань.
Також перед присутніми в залі виступив зі своєю презентацією на тему «Предмети з минулого – свідки історії Заліщик»,  Михайло Васильович Сопилюк, що  займається дослідженням історії рідного краю. Не менш цікавим був виступ Віталія Каспрука  директора Заліщицького краєзнавчого музею на тему «Археологічні знахідки на теренах Заліщик». Особливу  зацікавленість усіх присутніх викликала праця Лілі  Бурдейна-Домарад, яка  познайомила з своєю збіркою фотографій присвячених флорі і фауні Заліщанщини та Дністровського каньйону


На зустрічі були присутні керівники навчальних закладів міста,  працівники парку «Дністровський каньйон»,  Заліщицького туристичного бюро, голову Заліщицької міської ради А.В. Квач, жителі міста, студенти коледжу.
На правах Господаря навчального закладу в якому проводився даний захід виступив Директор
Глова Володимир Степанович - викладач-методист, відмінник освіти України, магістр управління навчальними закладами і поділився своїм баченням співпраці та висловив ряд пропозицій в напрямі розвитку краєзнавчих досліджень, туризму та збереження пам’яток минулого.

 

Такі заходи  сприяють розвиткові туризму та популяризуютьї історично-краєзнавчі дослідження  рідного краю.

Переглядів: 1036 | Додав: shef | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]