Вітаю Вас Гість | RSS

Четвер, 28.03.2024, 15:02



Меню сайту
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Головна » 2016 » Листопад » 14 » Карпатський трамвай - Заліщицьке туристичне бюро, екскурійні тури.
22:30
Карпатський трамвай - Заліщицьке туристичне бюро, екскурійні тури.

Так, наше  Заліщицьке туристичне бюро запропонувало учням Заліщицької державної гімназії цікаву подорож до Карпат.

Гарного погожого осіннього дня діти із класним керівником Грушко Н.А вирушили у дорогу.  Кожної пори року Карпати прекрасні по-різному а восени вони найкращі і зустрічають нас – золотими схилами та  чистим Карпатським повітрям, незайманою природою та щирими усмішками добрих господарів цієї землі. Побачили багато та розповімо про головне. Так того дня  подолавши багато кілометрів дороги нас зустріли з усмішкою працівники музею Центру спадщини Вигодської вузькоколійки. У ньому нам в інтерактивній формі розповідали про лісову чи річкову екосистеми, промисли краю та історію самої вузькоколійки, що й досі курсує у селищі Вигода. У музеї є сенсорні екрани з якісним відео, а усі експонати виставки можна відчути на дотик та запах всі  експонати максимально природні. Метою виставки є привити любов дітей до природи та еко виховання молодого покоління. Родзинкою  даного музею став  макет паротяга в натуральну величину, який колись курсував Західною Україною.

У ньому можна відчути себе справжнім машиністом, який їде Вигодською вузькоколійкою. Так під час екскурсії ми ознайомились з історією вузькоколійки та усіма експонатами після чого  ми вже уявляли собі саму подорож Карпатським трамваєм, що очікувала на нас вже другого дня. Ділились враженнями та відпочивали у затишному колоритному готелі після смачної вечері приготовленою на мангалі.
Надихавшись доволі свіжого повітря ми  вирушили на зустріч пригодам другого дня нашої мандрівки та відвідали Карпатський трамвай.

Трамвайчик неспішно повіз нас вздовж берегів екологічно чистої ріки Мізунка казковими місцями, що іноді перетворюються у справжню екзотику, особливо коли гори нависають над потягом, а колія повторює серпантин ріки і проходить так близько до краю берега, що здається, ніби потяг ось-ось пірне у воду.
Під час подорожі відвідали гідрологічну пам’ятку природи загальнодержавного значення заповідник «Ширковець», скуштувати цілющої мінеральної води з джерела «Нафтуся» та найчистішої в Карпатах води з гірського джерела «Дюзркач» помилувались гірським водоспадом на річці Мізунка. Дорогою нас супроводжували місцеві музики та екскурсійна розповідь про місцевість. 


      Ми хотіли їхати далі, але час повертатися додому
Наші мандрівки є ефективними  ми розширюємо  кругозір наших дітей адже в процесі екскурсій відбувається не лише  оздоровлення, збагачення учнів теоретичними знаннями та практичними навичками, а й виховання в них волі, патріотизму, товариськості, любові до рідного краю, його природнього багатства та історико-культурної спадщини.  Наше Заліщицьке туристичне бюро і надалі  буде пропонувати такі тури для навчальних закладів, трудових колективів.

 

Переглядів: 717 | Додав: shef | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]