Вітаю Вас Гість | RSS

Понеділок, 29.04.2024, 05:21



Меню сайту
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Головна » 2013 » Травень » 13 » Коломия місто музей
02:06
Коломия місто музей

    Нашим головним правилом туристичного бюро  у мандрівках є весела та дружна компанія яка готова відкривати для себе щось нове. Такою туристичною компанією стали учні Заліщицької державної Гімназії які із своїми турботливими вчителями Грушко Н.А, Кузь-Чудодійович С. М, Шмиглик Н.І, Стрельбіцькою О.П  та ми вирушили у Великодній тур головною задачею якого було відвідати музей писанки.

 

. Споглядаючи архітектуру ми рухались в напрямку до музею писанки, проходили ринок та фотографувались навпроти ратуші. Відчуваючи  колорит старого міста перед нами відкрилась  архітектурна споруда у формі найбільшого у світі розмальованого яйця нині стала однією з візитівок Коломиї і приваблює сюди відвідувачів з усіх країн. Тим більше, що сьогодні музей є власником однієї з найбільших в Україні і світі, а таму дійсно унікальної, колекції писанок (близько 4 тис.). Тут представлені традиції писанкарства всіх регіонів України. І, треба обов'язково додати, музейна колекція постійно поповнюється новими надходженнями як за рахунок закупок у майстрів, художників, колекціонерів, так і завдяки благодійній діяльності меценатів.

 

    Але історія писанки набагато більша, вона свідчить, що з давніх часів у різних народів існували обряди та легенди пов'язані з символікою яйця, як персоніфікацією сонця, життя, родючості, багатства, здоров'я, краси, охоронної та цілющої сили, відродження та воскресіння. Але жоден народ не доніс до наших днів так виразно автохтонні графічні уявлення про світ, про життя, як це ми бачимо в українських писанках. Збереженні генетичною пам'яттю народу, магічні знаки-заклинання дійшли до нас з глибини тисячоліть. Набравшись нових вражень ми дізнались багато корисного а від нашого туристичного бюро діти отримали сувенірні писанки.




Ми вурушили до  Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття також бачили Кафедральний собор Преображення Господнього, ХХІ ст.

  Втомленими но задоволеними ми вирушили додому. Сюрпризом для діток на підїзді до Заліщик стало відвідини у Торському  звіринця почувши про даний візит дітки забули про втому  вирушили швидко до звірят яким давали імена та фотографувались.



Радіючи реакції тваринок та забуши про втому заряджались позитивною енергією. Знайшли собі улюбленців та пообіцяли , ще відвідати їх із своїми батьками.

 

 На нашу думку такі тематичні тури  хоч частково але відкладуться у  памяті діток а отримані знання під час розповіді екскурсовода неодмінно стануть у пригоді під час навчання

 

 

 

 

 

Переглядів: 793 | Додав: shef | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]