Вітаю Вас Гість | RSS

Вівторок, 19.03.2024, 12:52



Меню сайту
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Головна » 2019 » Серпень » 12 » Саме на Дністрі кожен сплав є особливим
12:16
Саме на Дністрі кожен сплав є особливим

 Дністер – це місце, куди хочеться повертатися знову і знову. Саме на Дністрі кожен сплав є особливим навіть коли  проходити тим самим маршрутом. Дністер протікає в Україні і Молдавії, від селища Вовче Львівської області до Чорного моря. Його довжина 1362 км, протяжність каньйону 250 км між устями річок Золота Липа і Збруч. Саме в цьому каньйоні і проходять наші подорожі. Наші сплави Дністром відрізняються тривалістю, тематикою і маршрутами. Ми покажемо вам Дністер таким, яким він є – різноманітним, смарагдовим, самобутнім і незрівнянним. 

Сплави по Дністру починаються  або Закінчуються у відомому  колись курорті – місто Заліщики, що має давнє походження і назву, також пов’язаною із природою. Населений пункт названий так через ліщину, якої в регіоні на берегах Дністра багато. Раніше по неї сюди приїжджали, щоб збирати і потім продавати. Це невеличке містечко, що розкинулося на берегах Дністра, і розташоване у Тернопільській області. Якщо перейдете міст через річку, ви опинитесь вже у Чернівецькій області. Місто відоме своєю панорамою аналогів якої не так вже і багато в світі, а також виноробством через особливий, середземноморський м’який клімат, саме завдяки йому  вже в наші часу  місцеві жителі активно займаються вирощуванням овочів у закритому грунті і про Заліщики багато знають як помідорну столицю що на Тернопіллі.. Саме через це минулого та позаминулого сторіччя в Заліщиках був облаштований курорт для заможних європейців. Місто з’явилося близько 1469 року поряд із селом Добрівляни. Сьогодні Заліщики потроху відновлює свій статус курортного містечка, а Тернопільчани полюбляють його за сонячні пляжі як у минулі часи. 

Про що ще вам розкаже величний Дністер під час сплавів? Про формування землі – своїми відслоненнями силурійських і девонських відкладів, травертиновими скелями, печерами і водоспадами, про наших предків і оборону нашої землі – фортецями, замками і мурами, про птахів і риб, про природу. На берегах Дністра ви знайдете унікальні травертинові скелі, якими спускається бурхлива вода, утворюючи водоспади, гроти і печери. Один із найвідоміших водоспадів, Возилівські, Дівочі сльози навпроти с. Монастирок,  Джуринський, який створює річка Джурин, що падає вниз зі скель висотою 16 метрів. На річці також розташоване стародавнє місто Червоногород із замком, від якого, нажаль, сьогодні лишилися рештки кількох веж. Ми вийдемо до замку, скупаємось у Джуринському водоспаді і погуляємо тінистими лісами в пошуках загубленого краплинного водоспаду з цілющою водою. 

Сплавляючись Дністром на нашому шляху печери і скелі, скельні монастирі та інші цікавинки. Якщо спекотно - скупаємося в купелі, що оновлює тіло і покращує самопочуття. Від спеки можна і в печерах заховатися, де температура на глибині завжди однакова незважаючи на пору року. Печер, доречі, на берегах Дністра багато, оскільки вапняк і травертин – основні породи, в яких формуються пустоти, легко піддаються ерозії.  Серед них одні з найдовших в світі: Оптимістична (233  км) і Озерна (134 км). Є і багато інших печер, де місцеві спелеологи проводять дослідження і вивчають породи, або просто займаються спелеотуризмом. Тож ще один пункт каньйону – таємничі печери. Для  таких подорожей гарно підходять наші комбіновані тури  в яких є переїзди  до печер під час дньовок на Дністрі.

Наші багатоденні сплави починаємо з Нижнева до Заліщик та з Заліщик  до Хотина. Цікавими є маршрути, що завершуються у величному історичному місті Хотин, де на берегу Дністра нас зустрічає фортеця, що протистояла турецькій навалі, бачила відвагу і боротьбу українців за свою землю, іноземні захоплення. Саме місто належить до Чернівецької області, а фортеця збудована у XIII столітті. Наразі є пам’яткою архітектури, відкрита для відвідувань як музей. Місто належало свого часу до Київської Русі, Галицько-Волинського князівства, Молдовського князівства, Російської імперії. На сплетінні історії, культур і шляхів ми і завершуємо наш маршрут. Через кілька десятків кілометрів Дністер тече рівниною, а каньйон лишається позаду. 
Ми намагалися вам стисло розповісти про наші сплави річкою Дністер, але про нього неможливо розказати чи показати фото – його треба відчувати, споглядати, пройти. Приєднуйтеся до нас на сплави і беріть із собою друзів! Ви початківець то не бійтеся ми забезпечимо всім необхідним від весла до ложки для сплаву  та вашого комфортного відпочинку на фоні дикої, красивої природи Дністровського каньйону. Вихідні святкові та будні ми  завжди організуємо для Вас сплав Дністром. Для бувалих туристів що знають Дністер як свою домівку ми пропонуємо прокат спорядження, а організаторам туристичних подорожей пропонуємо включати сплави Дністром 1 дня у свої програми туристичних подорожей. Відчути всю красу, могутність  Дністровського каньйону та розім’яти м’язи під час корпоративного відпочинку пропонуємо людям, що працюють в офісах.

Одним словом звертайтесь 0977623164 обговоримо, покажемо та розкажемо, а ще нагодуємо, покладемо спати, поділимось красою нашої природи та приділимо вам максимум нашої уваги. Сплави річкою Дністер відпочинок який рекомендуємо усім!

Більше фото в нас тут - приєднуйтесь до ФБ

А також смачно нагодуємо!

Переглядів: 537 | Додав: shef | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]