Вітаю Вас Гість | RSS

Четвер, 16.05.2024, 03:48



Меню сайту
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Головна » 2013 » Листопад » 9 » Тематичний тур - Диво "живої" іграшки
21:47
Тематичний тур - Диво "живої" іграшки

Тож на нашу пропозицію пізнавального туру. радо відгукнувся батьківський комітет спільно з класними керівниками Заліщицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2  Костів З.П., Підлисецькою Г.П., Волоцькою І.А., Добровольською З.Ю  вирішили, щоб їхні учні під час осінніх канікул відвідати ляльковий театр.  Це, напевно, єдиний театр, який довговічний і недовговічний одночасно. З одного боку, це місце, куди із задоволенням  ходять учні початкових класів, адже для них ще лялька - це не просто лялька, це персонаж казки, який ожив. Це невеличке диво, яке повністю реальне для дитини.

                                 
     Але недовговічне воно саме тому, що ці ж діти досить рано перестають вірити в казки. Дуже швидко перемикаються на телебачення, інтернет, різнокольорові  книжки та іграшки, а ляльки починають  сприймати   як іграшки. Вони вже не мають тої магічної cили.
    Хоча, з іншого боку, ляльковий театр буде жити вічно.  Адже те, що стало буденністю для однієї дитини, тільки починає здаватися казкою для учня початкової школи. Це коловорот  життя, де ляльковий театр відіграє дуже велику роль.

     Так, погожого осіннього дня ми відвідали Чернівецький ляльковий театр.

                                 

                                  

у якому переглянули виставу «Як лисичка пташкою була».  Ця вистава  про те, що потрібно жити в дружбі, бо лише так можна вирішити спільні проблеми.  Дітки  в продовж вистави уважно дивилися та переживали за головних героїв. Бачили,  як несправедливо мешканці  двору вигнали пса, який їх охороняв, ночами  неспав, погавкував, іноді трішки завивав, коли нудно ставало - от і догавкався... Вигнали його кури, індики, гуси  із двору не оцінивши його роботу. Звинувативши його у тому, що він не давав спати та даремно гавкав . Та вони і не здогадувались на яку небезпеку себе наражали. Таким моментом скористалась лисичка і вирішила обдурити зарозумілих мешканців двору.  Лисичка, хитра-прехитра, прикинулася пташкою, та й заманила необачних курчаток у торбу, викрала їх та втекла до лісу. Птахи зрозуміли свою помилку та вирішили повернути собаку, який відібрав курчат та провчив лисичку. Під час вистави дітки переживали та допомогали підказками головним героям і відбувався справжній діалог між маленькими глядачами та  позитивними  героями казки.
          Тому    навіть у сучасному світі, де повно інших, більш сучасних розваг, ляльковий театр продовжує гідно займати своє почесне місце. Адже саме ляльковий театр сприятливо впливає на формування особистості дитини, починаючи із самого раннього віку. За допомогою повчальних сюжетів діти дізнаються про такі поняття  як добро і зло та справедливість. Вони усвідомили, що за добрі вчинки завжди отримають винагороду. 

             Ця подорож була дуже захоплюючою та надзвичайно цікавою. Того дня ми  прогулялися містом.

                                 

                                 

                                 

                                 

  Також  відвідали  Кінно-спортивний клуб "Буковинська Троя". Набравшись багато позитивних вражень від побаченого та  нафотографувавшись досхочу  ми на хвилях позитиву вирушили додому.

                                

                                

                                

                                

                                

                                

   Саме тому й надалі ми, Заліщицьке туристичне бюро, працюємо у напрямку подальшого розвитку такої плідної співпраці зі школами для продовження традиції цікавих і пізнавальних поїздок.

Більше фотографій тут -  http://vk.com/album-29625778_181840593 приєднуйтесь до спільноти!!!

      

 

 

 

 

 

Переглядів: 844 | Додав: shef | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]