Вітаю Вас Гість | RSS

Четвер, 16.05.2024, 02:02



Меню сайту
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Головна » 2013 » Листопад » 14 » Тематичний тур. Пізнання історії та театр - формування особистості дитини!
17:04
Тематичний тур. Пізнання історії та театр - формування особистості дитини!

                 Тому з метою   розуміння тонкощів  театрального мистецтва та можливості в учнів складати власну думку про кожну виставу; виховання свідомого, освіченого глядача і, нарешті, щоб навчити учнів любити театр, під час осінніх канікул учні Заліщицької державної гімназії разом з Викладачами Грушко Н.А., Олексюк О.М., Підгребю Н.М., Колодницьку О.Ю. здійснили поїздку в Чернівецький драматичний  театр ім. О. Кобилянської.

                                 

                                 

...Ми бачили гаснучі вогні кришталевих люстр і сірі сутінки великої зали, наповненої диханням і легким шерехом красивого вбрання. Ми  відчували радісне чекання великого чуда, ім'я якому — мистецтво. Того дня нашій увазі було представлено виставу Черкаського музичного-драматичного театру імені Т.Шевченка «Дванадцяту ніч, або Що захочете» (В.Шекспір, Ю.Андрухович) така серйозна  п’єса перекладена на сучасний лад. В якій висвітлюються почуття людей старшого віку  вони відрізняються від почуттів, які у 18, 20 чи 25 років. Воно має зовсім інші вихідні моменти. Взагалі це найбільш трагічна з комедій Шекспіра і найбільш комічна з його трагедій.

                                


             Ця подорож була дуже захоплюючою та надзвичайно цікавою, адже того дня ми крім вистави прогулялися містом та відвідали музей під відкритим небом. Побачили нині діючу експозицію яка  складається з двох архітектурно-етнографічних зон - «Хотинщина» і «Західне Подністров'я».

                                

                                


    У музеї представлено понад 35 архітектурних експонатів - характерних зразків народного зодчества другої половини 18 - першої половини 20 ст. В інтер'єрах будівель експонуються предмети традиційно-побутової культури - предмети побуту, знаряддя праці, традиційний одяг, вироби народного мистецтва, предмети культу, книги, документи, фотографії.  Велике захоплення викликали у дітей повітряні млини.  Діти  дізнались, що дерев'яні млини такої конструкції - двоярусні, з розширеним приміщенням на другому поверсі - характерні тільки для Буковини. Весь корпус такого млина-вітряка разом з крилами обертався навколо осі - масивного стовпа, глибоко закопаного в землю. Погода сприяла та гарний настрій супроводжував нас.

                                

                                


 Набравшись багато позитивних вражень від побаченого та нафотографувавшись досхочу ми на хвилях позитиву вирушили додому. незабутніх вражень, інтелектуального збагачення, дізналися багато нового, набули безцінного досвіду, відпочили, відновилися.  Саме тому й надалі ми, Заліщицьке туристичне бюро, працюємо у напрямку подальшого розвитку такої плідної співпраці зі школами для продовження традиції таких поїздок.


   Ми хочемо висловити подяку директору Войчишин О.Д.,  педагогічному колективові та  батьківському комітетові,  Заліщицької державної гімназії, за можливість насолоджуватися блискучою організованістю та дисципліною їх дітей та вихованців.  І, звичайно самим діткам за розуміння і, можливо ще не повністю усвідомлену, але зразкову толерантну поведінку

  Ми радо  пропонуємо не тільки пізнавальні мандрівки чи тури Україною а також і закордонні тури співпрацюємо з туристичним оператором PEGAS.

 Фотозвіт  в контактах нашої спільноти. Приєднуйтесь і ви! http://vk.com/album-29625778_181738802

Переглядів: 760 | Додав: shef | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]