Вітаю Вас Гість | RSS

Четвер, 16.05.2024, 03:52



Меню сайту
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Головна » 2013 » Грудень » 3 » В Тернополі відбулася зустріч з Головою Федерації роботодавців України Дмитром Фірташем.
16:38
В Тернополі відбулася зустріч з Головою Федерації роботодавців України Дмитром Фірташем.

     В ході засідання розглядались питання створення нових робочих місць, розвитку малого та середнього підприємництва, створення сприятливих умов для залучення інвестицій, скорочення кількості повноважень контролюючих органів. Також були розглянуті питання захисту економічних інтересів України на зовнішніх ринках та розвитку внутрішнього ринку.  

                           

   У даному заході  взяли участь управління з питань туризму та курортів облдержадмінстрації організувало презентацію туристично-рекреаційного потенціалу. Туристичні принади краю представили Державний історико-архітектурний заповідник у м. Бережани, Національний заповідник «Замки Тернопілля», Кременецько-Почаївський Державний історико-архітектурний заповідник, а також наше районне комунальне підприємство «Заліщицьке туристичне бюро».

   Відомо що Заліщанщина, ще до другої світової війни мала славу туристичного містечка в якому полюбляли відпочивати поляки в місті діяло багато відпочинкових комплексів також був маєток графа Потоцького та діяло два міських пляжі.

                     

   Багато будівель та екзотичних рослин збереглися до наших днів, а це в свою чергу викликає інтерес у туристів. Також Заліщанщина використовуючи мікроклімат, якому завдячуємо оточеню із сторін горами не тільки для туризму, але і для виноградарства, вирощуванню абрикосів, морелів, та інших теплолюбивих культур.

                            

   Жителі міста мали змогу раніше на два тижні смакувати черешнями, адже тепла весна приходить раніше ніж в обласному центрі. На даний час Заліщанщина відома, ще як і помідорний край, хоч жителі і вирощують ще і інші овочеві культури та основним брендом є вирощування томатів, які реалізовуються на ринках міста, району, сусідніх областей. Овочівництво закритого грунту безумовно сприяє зайнятості населенню та приносить їм прибуток адже ціна на ранні овочеві культури сприяє гарному заробітку, що в свою чергу впливає на економічні показники району. Крім малих господарств сімейного типу Заліщанщина прославилася і великим тепличним комплексом, що у с. Синьків ініціатором ідеї, яку втілив житя є наш земляк Д. Фірташ і дане господарство Європейського типу може стати візитівкою району. Крім сільського господарства та інших галузей Заліщанщина активно намагається повернути туристичну славу.

  На нашу думку  майбутнє України в економічні сфері  також залежатиме і від розвитку туристичної галузі, адже багато провідних   країн  світу не дивлячись на свій економічний розвиток  велику увагу звертають  на розвиток туризму.

                                

   Тому в нас є всі передумови для такого розвитку та заохочення туристів відвідувати нашу країну та наш Тернопільський край, який є цікавим для туристів своїми природніми та історико архітектурними пам'ятками та роботи ще багато крім рекламування туроб'єктів потрібно розвивати туристичну інфраструктури та головне сприяння влади та розуміння людей туристичної сфери, а це в свою чергу сприятиме розитку галузі і створюватиме нові робочі місця. Заліщанщина омивається р. Дністер тому наше туристичне бюро взяло курс на активну популяризацію активного відпочинку, сплавів.  

                           

  Що також допоможе жителям прибережних зон занятись наданням послуг по  харчуваню, ночівлі реалізовувати свіжу городовину туристичним групам та сприятиме розвику сільського зеленого туризму.

                            

          Наше туристичне бюро представляло Заліщицький район, як перспективний туристичний край Тернопільської області.

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            


  Адже турисична галузь сприятиме і розвитку інших галузей району та сприятиме зайнятості населення, що  також створюватиме передумови для розвитку  малого та середнього бізнесу. Та потрібно розвивати туризм  України, області та нашого району зокрема в якому є багато напрямків для заохочення відвідувачів нашого краю також сприяти та заохочувати інвесторів  для збереження архітектурної спадщини і  реформування та нового напрямку в туризмі.

Переглядів: 867 | Додав: shef | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]