Вітаю Вас Гість | RSS

Субота, 04.05.2024, 06:59



Меню сайту
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Головна » 2012 » Грудень » 25 » Велика сцена – мов екран!
22:09
Велика сцена – мов екран!

   Так наше  туристичне бюро разом з учнями та керівниками Грушко Наталією Анатоліївною, Середюк Ольгою Афанасіївною, Кузь Світланою Михайлівною Заліщицької державної гімназії братів Гнатюків. Від нашого Туристичного бюро ми запросили і діток з обласного багатопрофільного навчально-реабітаційного центру з керівником групи Мельник Оксаною Марянівною як в дарунок до Миколая в екскурсійний тур «Велика сцена – мов екран» відвідати з нами місто Чернівці та побувати у драматичному театрі. Вирушили на зустріч чудовій п’єсі видатного нашого письменника Григорія Квітки- Основ’яненка. На нашу думку давати діткам змогу відвідувати театри це великий наш вклад у їхній культурний розвиток, що неодмінно колись їм стане у пригоді.

                   «Велика сцена – мов екран» 

Адже тепер не проблема круті Голівудські фільми чи 3D кінотеатр, або мережа інтернету яка пронизує наших діток від самого дитинства, але побувати на виставі, відчути гру акторів та переживати зними , вболівати за позитивних героїв на великій сцені немов сам береш у тих подіях участь дає можливість культурно збагатитись. Заглянути у минуле не як фантастичних фільмах а відчути емоційну гру акторів які перед тобою у кількох метрах передають події п’єси.

     Вряд чи незнайшлось дитини яка з нашим туристичним бюро були в ейфорії пєси, яка після захопливого видовища не посміхнеться, почувши назву "Шельменко-денщик". Ця класична комедія-водевіль протягом багатьох десятиліть не полишає сцени театрів. І цілком закономірно, адже ж тут присутні усі складові успіху: соковитість, яскравість характерів, хитромудра інтрига, що її плете бувалий в багатьох бувальцях Шельменко, прагнучи з`єднати закохану пару. А поруч наївно-комічні батьки - патріархальні поміщики Шпаки і, ясна річ, жених, що безнадійно залицяється.

 

 Усе це, помножене на акторський кураж та багатобарвність театральних засобів, породжує веселе, дотепне дійство, проте, не без моралі.

                           Фото з акторами на згадку


Без історії та освітньо-культурного життя України в нас сумне майбутнє! Тому згадаємо і закріпимо отримані знання або дізнаємось про письменника:
Народився Г. Ф. Квітка 29 (18) листопада 1778 р. під Харковом у родовому маєтку — селі Основа (звідси його літературний псевдонім—Основ'яненко). Тут та в Харкові пройшло його життя, написані всі його твори. Через хворобливість у дитинстві та патріархальні умови провінції Григорій не здобув широкої освіти в учбових закладах, навчався лише вдома та в школі при монастирі. Однак завдяки своїй обдарованості, самоосвіті, великій пристрасті до освітньо-культурної та письменницької діяльності він піднісся до рівня людей високої освіченості й культури, зокрема став членом Товариства наук при Харківському університеті, членом ради Інституту благородних дівиць; європейська наукова громадськість обрала його членом королівського Товариства антикваріїв Півночі (Копенгаген).
Літературні заслуги Григорія Федоровича Квітки-Основ’яненка визначаються насамперед тим, що він був основоположником художньої прози в новій українській літературі і відомим драматургом, а також популярним свого часу російським письменником, який кращими своїми творами прилучався до «гоголівського напряму». Примітну роль його в європейському літературному процесі І. Франко вбачав у тому, що він «творець людової повісті, один з перших того роду творців у європейських письменствах» '.
Переглядів: 675 | Додав: shef1 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]