Вітаю Вас Гість | RSS

Вівторок, 30.04.2024, 01:16



Меню сайту
Розкажіть про сайт друзям:
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Наші партнери:
PEGAS Touristik

Наша кнопка:

ЗТБ


Головна » 2015 » Квітень » 9 » Весняні клопоти!
18:14
Весняні клопоти!

   Але біда в тому,  що за парканом в більшості випадків є проблемні питання і як виявляється чуже сміття. Кожен каже - «то не я кидав  або чого я маю прибирати» і так далі....,  виправдовуючись перед самим собою.   Але буває і таке що прибираємо своє а  вивозимо сміття на інші території або просто викидаємо пакети з сміттям біля проїзних доріг відчуваючи себе ґаздами. Також багато питань звідки ж береться те сміття у зонах нашого літнього відпочинку? Ніхто не смітить а воно є і є! Дивина та й годі!  Дивно зустрічати в парках чи в наших улюблених  природніх місцях  відпочинку  памперси,  вологі серветки які немов ті таргани заполонили наш побут і ми використані такі продукти  не в змозі залишити їх у певних місцях а рясно встилаємо ними місця нашого перебування. Такі продукти «сервісу», ще довгий час нам нагадуватимуть про місце нашого перебування яке ми залишаємо після себе не охайним з надією що  коли іншим разом приїдемо то сміття  вже не буде.  Також нестерпно терпить  берег Дністра, які так полюбили багато жителів але не для відпочинку а для вивозу сміття! Екологічні стежки, місцях стоянок туристів під час сплавів, місця відвідування в одноденних своїх мандрівках та місцях які люди обирають  для тривалого  часу відпочинку  також терплять нашу наругу. Все чомусь ми забуваємо прості слова – «чисто не там де прибирають а там де не смітять». Кожен в собі має розвивати культуру відпочинку та побуту. Пам’ятати, що навіть той окурок, пляшка від пива, води, упаковка від цукерок  то є велика загроза, що нищить нашу культуру.
   Так, днями ми  провели прибирання в урочищі Червоне  а саме приділили увагу  спуску до Джуринського каньйону.  Де  в більшості випадків сміття взялось від відвідувачів, які просто через вікно  автомобіля викидали сміття але так подалі в кущі з думкою про те що вони зробили добре і в їхній машині вже чисто  - та слід запитати чи чисте сумління?

  " />

Також  за минулими спостереженнями туристи стали культурнішими, дехто навіть знаходить і не лінується винести сміття у спеціальні вигрібні ями. Бачили і таких які прибрали місце свого відпочинку але сміття замаскували за декілька мет рів у чагарники хоч зусилля  на його збір були затрачені і зовсім мало потрібно було зробити, щоб віднести його до спеціального місця.  Також шлейфи сміття залишаються після відвідування  великими екскурсійними групами, які із задоволенням спускаються, щоб побачити Джуринський водоспад  звільняють свої рюкзаки та кишені від непотребу.

 

 

Також спостерігається і вивіз сміття від жителів села що поряд на  чудові  пагорби , які викликають захоплення у багатьох туристів а жителі які звикли до такого краєвиду бачать лиш гарне місце для свого сміття! Так ми  плануємо завести в мережі сторінку на якій буде висвітлюватись культура відпочинку та поведінки в такому дивовижному місці як Червоногород. Тому кожного разу потрібно залишати місця відпочинку не в гіршому стані в якому воно було до нашого приходу!

Саме  від кожного з нас залежить, який слід ми залишимо після себе!

Приємніше таку картину спостерігати.

Прибирання є прибирання.

Історія інших днів.  Ще крім туристів , які викидають сміття прямо з вікон автомобілів на дорогу  або в посадки є ще місцеві жителі які біля Джуринського каньйону полюбляють робити сміттєзвалища. З надією на культуру у всіх відношенях!

Фото тут

 

 

 

Переглядів: 818 | Додав: shef | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]